Mutări mobilă: tocmai ți-ai achiziționat o locuință și te confrunți deja cu o serie de probleme pe care nu le prevăzuseși anterior? Fii fără grijă! Suntem aici să te ajutăm cu sfaturi și recomandări în ceea ce privește serviciile de care ai nevoie, dar și etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a nu-ți crea și mai mult stres. 

În acest articol vei afla mai multe despre prioritățile pe care ar trebui să le ai atunci când te muți într-o nouă casă, despre primele lucruri care necesită renovare, firma de mutări mobilă de care ai nevoie, ce materiale de construcții trebuie să cumperi, dar și alte aspecte pe care nu trebuie să le neglijezi.

În primul rând, este nevoie să apelezi la o firmă de mutări mobilă și transport pentru a te asigura că tranziția se face ușor, iar obiectele tale sunt transportate corespunzător, fără deteriorări sau alte neplăceri. O firmă de mutări mobilă se poate ocupa în locul tău de întregul proces de relocare, însemnând ambalare, transport și dezambalare. Totodată, o astfel de firma îți va pune la dispoziție și spații de depozitare pentru obiectele pe care nu le dorești în noua ta casă, dar de care nu te poți despărți încă.

Dar, înainte de această etapă, iată ce aspecte trebuie să ai în vedere pentru a alege casa potrivită pentru tine și familia ta:

Izolație și încălzire: verifică atent calitatea izolației termice și a sistemului de încălzire deoarece  o izolație slabă duce la pierderi de căldură și facturi mari la energie.
În același timp, verifică atent starea generală a casei, inclusiv a pereților, podelelor, tavanului și a structurii generale. Observă dacă sunt semne de deteriorare sau probleme majore.
 
Condiție acoperișului: dacă ai ales o casă pe pământ, asigură-te că acoperișul este în stare bună și nu are probleme cu scurgerile sau infiltrările de apă.
 
Sisteme de siguranță: verifică dacă în noua casă dispui de detectoare de fum și sistem de securitate, pentru siguranța ta și a familiei tale.
Totodată, asigură-te că instalația electrică și cea de apă sunt în stare bună și conforme cu standardele de siguranță. Verifică prizele, comutatoarele și robineții pentru a funcționa corect. Totodată, examinează sistemul de încălzire și răcire al casei pentru a te asigura că este eficient și funcțional.
 
Infrastructură și facilități: asigură-te că zona în care se află casa are acces facil la servicii precum magazine, școli, spitale și transport public. Totodată, verifică serviciile de alimentare cu apă, canalizare, iluminat stradal și alte facilități importante în zona respectivă.
 
Documentație legală: verifică toate actele legale ale proprietății și asigură-te că taxele și impozitele au fost plătite.
 
Planificare buget: pe lângă costurile inițiale, ține cont și de cheltuielile viitoare pentru întreținerea casei. De aceea este bine să planifici atent bugetul pentru costurile inițiale ale mutării, dar și pentru eventuale renovări sau îmbunătățiri.
 
Vecinătate: fă o cercetare despre comunitatea din zonă pentru a te asigura că este potrivită pentru tine și stilul tău de viață. 
 
Mijloace de transport: verifică accesul la mijloacele de transport public sau căi de acces principale, în funcție de nevoile tale.
 
Planificare spațiu: gândește-te cum vei aranja mobilierul și cum vei utiliza spațiul în funcție de nevoile tale. Verifică starea ferestrelor și a ușilor. Asigură-te că se închid corect și că oferă izolație termică și fonică adecvată.
 
Planuri de viitor: ia în calcul planurile tale pe termen lung și vezi dacă se potrivesc cu casa respective; spre exemplu, dacă ai suficient spațiu pentru viitoarele schimbări sau extinderi.
 Amintește-ți toate aceste aspecte și vei fi pregătit 100% pentru a face tranziția în noua ta casă. Așadar, o pregătire în detaliu te va ajuta să eviți surprizele neplăcute și să începi o nouă etapă în viața ta într-un mod organizat și confortabil.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *