Mutarea mobilierului într-un alt apartament este o sarcină dificilă, mai ales dacă trebuie să cari piese de mari dimensiuni, dar cu o planificare adecvată și servicii eficiente oferite  de o firmă mutări mobilă poți face totul rapid și în siguranță.
În acest articol îți punem la dispoziție un ghid detaliat despre cum să muți mobilierul într-un alt apartament cât mai repede posibil și fără probleme în ceea ce privește transportul.
 
În primul rând, îți sugerăm să faci o listă a pieselor de mobilier pe care dorești să le muți. Apoi, măsoară dimensiunile acestora și asigură-te că vor încăpea prin ușa de la noul apartament și în spațiile destinate lor. Această etapă preliminară, foarte importantă de altfel,  te va ajuta să eviți surprizele neplăcute din timpul mutării.
 
Un alt aspect important îl reprezintă echipamentele necesare mutării. Așadar, asigură-te că ai toate echipamentele și uneltele necesare înainte de a începe procesul de mutări mobilă. Aceste echipamente includ unelte de bază precum șurubelniță, ciocan, chei, bandă adezivă, folie cu bule sau hârtie de ambalat, curele de ridicare, role, dar și sisteme de protecție pentru podea și pereți.
 
Dacă este posibil, demontează mobilierul în bucăți mai mici pentru a ușura transportul și pentru a evita deteriorările. Totodată, scoate șuruburile, balamalele sau alte piese de fixare și păstrează-le într-un recipient sigur. Asigură-te că ții șuruburile și celelalte componente demontate la îndemână pentru a le putea asambla la loc în apartamentul nou.
 
În ceea ce privește protecția mobilierului, pentru a evita zgârieturile și deteriorările în timpul transportului, infășoară obiectele fragile în folie cu bule sau hârtie de ambalat și fixează-le cu bandă adezivă. În același timp, protejează marginile mobilei pentru a evita ciobirea sau deteriorarea pereților și ușilor.
Totodată, asigură-te că ai un plan clar pentru transportul mobilierului. Dacă ai acces la un vehicul adecvat, poți transporta obiectele mari într-un singur tur. În caz contrar, îți poți închiria o camionetă sau poți apela la serviciile unei firme de mutări mobilă profesionale.
 
În același timp este nevoie să eliberezi spațiul din jurul mobilierului pentru a ușura procesul de ridicare și transport. De exemplu, poți scoate ușile pentru a avea mai mult loc pentru manipularea mobilierului.
 

Liftul exterior, pe care ți-l poate asigura o firmă de mutări mobilă,  este extrem de util atunci când trebuie să muți piese de mobilier mari într-un apartament situat la etaje superioare. Astfel, utilizarea unui lift exterior mobilă va accelera procesul de mutare și va elimina riscul de deteriorare a mobilierului.
 
Iată câteva sfaturi pentru a utiliza adecvat liftul exterior în timpul mutării mobilierului:
 
Verifică dimensiunile liftului
 Înainte de a începe mutarea, asigură-te că mobilierul tău se încadrează în dimensiunile liftului exterior. Măsoară înălțimea, lățimea și adâncimea obiectelor și compară-le cu dimensiunile liftului.  Asigură-te că există suficient spațiu pentru a introducemobilierul în lift.
Stabilește ruta pe care va trebui să o urmezi pentru a ajunge la liftul exterior cu mobilierul. Identifică dacă există obstacole în cale, cum ar fi trepte sau coridoare înguste, și  utilizează  role sau cărucioare speciale.
 
Protejează mobilierul
 Asigură-te că mobilierul este bine protejat înainte de a-l introduce în liftul exterior. Utilizează folie cu bule, pături sau hârtie de ambalat pentru a evita zgârieturile sau deteriorările din timpul transportului vertical.
 
 
Comunica eficient cu operatorul liftului
 Înainte de a utiliza liftul exterior, comunică cu operatorul sau cu firma responsabilă pentru lift pentru a obține informații despre restricțiile de greutate și alte reguli specifice.
 
Monitorizează procesul de coborâre
În timp ce mobilierul este coborât cu liftul exterior, monitorizează cu atenție fiecare pas. Asigură-te că mobilierul este menținut în poziție stabilă și că nu există riscul de a se ciocni sau deteriora pe parcursul coborârii.
 
Prin urmare, utilizarea unui lift exterior pus la dispoziție de firmele de mutări mobilă va face procesul de relocare mult mai rapid și mai sigur. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *