Schimbarea locuinței, mai ales dacă trebuie să se facă într-un timp foarte scurt, presupune  o serie de aspecte care trebuie puse la punct pe repede-înainte, aspecte ce țin atât de confortul tău, cât și de siguranța întregii familii. Prin urmare, pentru a te asigura că tranziția către noua casă decurge fără incidente sau pagube materiale, ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să împachetezi rapid și eficient obiectele personale.  Iată cum:

Când împachetezi haine, nu îndesa întreaga garderobă într-o singură cutie mare. Pliază-le  cu grijă și pune-le în mai multe cutii pentru a te asigura că nimic nu se deteriorează în timpul zilei de mutare. Dacă ai accesorii – pălării, pantofi, curele etc., asigură-te că le împachetezi separat pentru a nu se pierde în timpul mutării. Dacă există articole de îmbrăcăminte din materiale sensibile, cum ar fi o rochie de mătase, folosește o cutie doar pentru ea astfel încât să nu se strice în timpul mutării.

Etichetează fiecare cutie cu camera corespunzătoare căreia îi aparține deoarece angajații firmei de mutări mobilă nu vor ști unde să le așeze astfel că vor pune toate cutiile în același loc. Dacă împachetezi singur/ă întreaga casă, există șanse mari ca unele dintre cutii să fie depozitate în același loc, de aceea te sfătuim să etichetezi fiecare cutie cu camera ei corespunzătoare. În acest fel îți va fi mai ușor să te instalezi în  noua casă.

Asigură-te că împachetezi obiectele esențiale

Pregătirile pentru o mutare mobilă în timp record sunt stresante și costisitoare, de aceea este bine să te asiguri că nimic nu este uitat atunci când vine timpul să faci bagajele. Pune la un loc în aceeași cutie articole de toaletă și medicamente, astfel încât acestea să nu se piardă pe parcurs și să-ți fie la îndemână încă din prima zi după mutare.

Totodată, dacă există mobilier valoros care au nevoie de protecție specială, trebuie să te asiguri că folosești folie cu bule și că o demontezi pentru a putea fi mutat mai ușor. De asemenea, scrie „fragil” pe cutie.

În ceea ce privește documentele importante, cum ar fi certificate de naștere sau pașapoarte, asigură-te că le împachetezi într-un folder etichetat „important”, pentru a nu se pierde în timpul procesului de mutare. Ar trebui să iei în considerare, de asemenea, să împachetezi  în cutii speciale acele obiecte valoroase care nu pot fi înlocuite dacă s-ar deteriora sau sparge.

Este important să reții că trebuie să te ocupi personal de împachetarea documentelor și obiectelor de valoare.

Sortează articolele pe categorii „donat„ „aruncat” și „de luat”

Nu este neobișnuit să scapi de unele dintre lucrurile tale înainte de ziua mutării – fie că nu le mai dorești, fie că sunt sparte și nu mai pot fi reparate.  Asigură-te că aceste articole pe care intenționezi să le donezi sau vinzi se află în aceeași grămadă, astfel încât să nu pierzi timp folosit altfel pentru alte sarcini mai importante.

Angajează o firmă de mutări mobilă

Activitățile de ultim moment pot fi foarte stresante și copleșitoare – mai ales dacă nu ai prea mult ajutor. De aceea, dacă lucrurile par să nu meargă așa de bine cum sperai, ia în calcul să apelezi la o firmă mutări mobilă cu experiență pentru a duce la bun sfârșit acest proces de schimbare a locuinței.

Angajații se vor ocupa de întregul proces de mutare, începând cu etapa de ambalare și manipulare mobilier greu și valoros și terminând cu transportul către noua locație și punerea la dispoziție de spații de depozitare. Aceste spații te vor ajuta să te organizezi mai bine după instalarea în noul apartament în cazul în care vrei să reamenajezi casa.

Totodată, angajații în mutări mobilă au experiență în gestionarea mutărilor de firme, ceea ce înseamnă că înțeleg foarte bine ce presupune un astfel de  proces amplu și care sunt cerințele în ceea ce privește transportul. Aceștia vor anticipa problemele ce pot apărea și vă vor oferi soluții eficiente pentru a le rezolva rapid.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *