Transport mobilier – Împachetarea pieselor de mobilier vechi și fragil necesită atenție și grijă pentru a preveni deteriorările din timpul transportului. De aceea este important să știi ce materiale de ambalare sunt cele mai potrivite pentru mobilier și cum să-l transporți și să-l depozitezi astfel încât să nu sufere deteriorări sau alte accidente neplăcute. În acest articol ți-am pregătit o serie de informații și sfaturi, prețioase care te vor ajuta să transporți fără problemele acele piese de mobilier sau obiecte dragi ție.  Mai jos îți prezentăm un ghid detaliat, etapă cu etapă, despre cum să obții acest lucru:
 
Achiziționează materialele necesare pentru împachetare
 
Dacă ai în plan un transport mobilier, în primul rând, trebuie să te pregătești din timp cu tot ce este nevoie pentru ambalare. Acest lucru înseamnă:
 
·         folii cu bule și hârtie ondulată;
·         cutii din carton de diverse dimensiuni;
·         bandă adezivă de calitate;
·         pungi de plastic și saci pentru protecție;
·         huse de protecție pentru piesele de mobilier;
·         marcatori permanenți pentru etichetare.
 
Curățarea  mobilierului și a celorlalte obiecte fragile
După ce ai achiziționat materiale de împachetat, este important să cureți piesele de mobilier pentru a îndepărta praful, murdăria sau orice alte impurități.  Folosește un burete moale și un detergent delicat.
Demontează părțile mobilierului dacă este posibil, cum ar fi picioarele, mânerele sau alte componente delicate.
 
 
Împachetarea mobilierului
Mai întâi, este necesară aplicarea foliei de bule pe suprafețele sensibile ale mobilierului, precum cele lucioase sau fragile.
Înfășoară fiecare piesă de mobilier în folie de bule, asigurându-te în același timp că toate părțile sunt bine protejate astfel încât să nu rămână părți neînvelite care să se poată ciobi sau rupe în timpul transportului.
Pentru piesele de mobilier mai mari, cum ar fi mesele sau dulapurile, îți recomandăm să utilizezi hârtie ondulată pentru a proteja colțurile și marginile. Totodată, fixează hârtia cu bandă adezivă.
Pune piesele mai mici sau componentele demontate în pungi de plastic sau saci pentru a le proteja împotriva zgârieturilor sau a altor posibile daune în timpul transportului.
 
Depozitarea mobilierului în cutii
Alege cutii de carton de dimensiuni potrivite pentru fiecare piesă de mobilier sau grup de componente. Piesele mai mici pot fi depozitate într-o singură cutie, în timp ce piesele mai mari ar trebui să fie ambalate individual.
Adaugă straturi suplimentare de hârtie ondulată sau folie de bule în jurul pieselor pentru a le fixa și proteja în interiorul cutiilor.
Închide cutiile cu bandă adezivă solidă, pentru a te asigura că toate marginile sunt bine sigilate.
 
Etichetarea și protejarea mobilierului
Etichetează fiecare cutie cu o descriere clară a conținutului și indică dacă piesele sunt fragile sau necesită manipulare cu grijă.
Dacă mobilierul are huse de protecție speciale, folosește-le pentru a preveni zgârieturile sau murdărirea în timpul transportului.
 
Stocare și transport mobilier 
Păstrează cutiile cu mobilier într-un spațiu uscat și curat, ferit de umezeală sau fluctuații mari de temperatură.
În timpul transportului, manipulează cutiile cu atenție și evită așezarea altor obiecte grele sau ascuțite deasupra lor.
 
Firma de transport mobilier Move Solutions pune la dispoziție atât servicii de ambalare, cât și transport în țară sau în străinătate. De asemenea, dacă dorești să depozitezi pentru o perioadă obiecte sau mobilier, indiferent de dimensiunile acestora, Move Solutions îți oferă spații de depozitare de tip container maritim care dispun de pază 24/24 h. Aceste containere sunt prevăzute cu găuri pentru o  mai bună păstrare a obiectelor. Astfel acestea nu vor avea probleme din cauza umezelii. 
Mai mult, specialiștii Move Solutions îți pun la dispoziție un pianoplan (stair climber) pentru a putea transporta cu grijă mobilierul voluminos și greu.
 
În final, împachetarea pieselor de mobilier vechi și de lux necesită planificare, echipament adecvat și atenție la detalii pentru a te asigura că aceste piese dragi ție ajung în siguranță la destinație fără a suferi daune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *