Firmă mutări mobilă: factorii care influențează costul de transport pe teritoriul unei țări pot fi extrem de diversificați și variază în funcție de mai multe aspecte. În acest articol ne-am propus să explicăm toate aceste diferențe de costuri pentru a fi informați din timp în caz că aveți în plan o relocare firmă sau o schimbare a locuinței.
 
Așadar, în ceea ce privește transportul de mobilier, mai jos vă prezentăm o analiză detaliată a principalilor factoricare contribuie la stabilirea costului:
 
Dimensiunea mobilierului
 În cazul pieselor de mobilier, costul de transport va fi influențat în mare măsură de dimensiunea și greutatea acestora. Astfel, cu cât mobilierul este mai mare sau mai greu, cu atât este necesar un spațiu mai mare în camion și o manipulare mai dificilă.
 
Distanța dintre locații
Un factor major în determinarea costului de transport este distanța dintre locul de încărcare și destinație. Astfel, cu cât distanța este mai mare, cu atât costul total al transportului va crește din cauza combustibilului, a duratei de conducere și a taxelor de drum.
 
Tariful per kilometru
Tariful per kilometru pentru transportul mobilierului este un alt element important care afectează costul total. Acest tarif poate varia în funcție de acea firmă mutări mobilă cu care ați ales să colaborați, de tipul de mobilier, distanța și inclusiv de condițiile de trafic.
 
Montare și demontare mobilier
Un alt aspect foarte importat pe care trebuie să-l aveți în vedere este procesul de montare și demontare. Astfel, dacă mobilierul necesită demontare și montare la locul de încărcare sau destinație, se poate adăuga un cost suplimentar. Acest factor este  influențat de complexitatea mobilierului și de timpul necesar pentru manipulare.
 
Accesibilitatea locațiilor
 Dificultatea de a ajunge la locul de încărcare sau destinație poate afecta și el costul total de transport. Spre exemplu, dacă este necesar să transportați mobilierul pe distanțe lungi pe jos, sau dacă locația nu poate fi accesată ușor cu un camion, atunci costurile vor crește și ele.
 
Asigurarea și măsurile de protecție
Pentru a proteja mobilierul pe parcursul transportului, firmele de transport pot percepe costuri suplimentare pentru asigurare sau pentru echipamentele de protecție utilizate, cum ar fi ambalajele de protecție.
 
Volumul total al mărfii
În acest caz există și un avantaj deoarece dacă transportul mobilierului face parte dintr-o încărcătură mai mare, costul va putea fi distribuit între mai multe obiecte. Astfel, în funcție de spațiul ocupat în camion, costurile individuale pot fi mai mici.
 
Sezonul și cererea de servicii
Perioada când alegeți să vă mutați este și ea foarte importantă. Spre exemplu, în anumite perioade ale anului, cum ar fi înainte și după sărbătorile de Crăciun sau în timpul sezonului de relocări, cererea pentru serviciile de transport poate crește, ceea ce duce la tarife mai mari.
 
Servicii suplimentare
Serviciile adiționale, cum ar fi depozitarea temporară a mobilierului sau programări specifice de livrare, înseamnă costuri suplimentare. 
 
Firma de mutări mobilă Move Solutions vă pune la dispoziție spații de depozitare de tip container maritim, cu pază asigurată 24/24 h pe perioade mai scurte sau mai lungi în funcție de preferințele clienților. Un  astfel de spațiu de depozitare îl puteți închiria cu 600 RON +TVA/lună. Totodată, Move Solutions vă oferă servicii complete de relocare firmă sau mutări rezidențiale în țară și în străinătate.
 
În concluzie, costul de transport al mobilierului pe teritoriul unei țări poate fi influențat de o serie de factori precum dimensiunea și greutatea mobilierului, distanța, tariful per kilometru, montarea și demontarea, accesibilitatea locațiilor și serviciile suplimentare solicitate de către clienți. De aceea, pentru a obține cea mai bună ofertă și pentru a evita surprizele neplăcute, vă recomandăm să solicitați mai multe oferte de la firmele de transport și să comparați serviciile și tarifele acestora.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *