Mutare casă nouă: A venit și momentul mult așteptat și ești la casa ta cum s-ar spune…una nou-nouță, gata de a primi oaspeți. Dar, știi oare cum să te organizezi astfel încât să te bucuri de o tranziție fără probleme și fără pagube materiale nedorite? Te-am pus pe gânduri? Ei bine, venim în întâmpinarea ta cu un ghid complet foarte util pentru o mutare casă nouă.
În primul rând, este esențial să faci o listă detaliată cu tot ce trebuie mutat în noua casă. Al doilea pas important este să achiziționezi din timp materiale pentru ambalat, dar ai grijă să fie de bună calitate astfel încât să reziste pe durata transportului, spre exemplu, cutii din carton gros cu care să poți transporta fără riscul de a se rupe cărți – care sunt destul de grele – sau veselă.
De asemenea, te sfătuim să etichetezi fiecare cutie pentru a identifica mai ușor conținutul și pentru a depozita cutia încă de la început în camera care trebuie. Așadar, notează camera de destinație și descrie sumar conținutul pentru o găsire mai ușoară.
Totodată, grupează obiectele în funcție de utilizare sau destinație. De exemplu, pune vasele de bucătărie împreună, hainele în altă cutie, și așa mai departe. Acest lucru facilitează distribuirea obiectelor în camerele corespunzătoare după mutare. Protejează obiectele fragile cu folii cu bule, hârtie de ambalat de bună calitate.
Un alt pas important, asigură-te că fiecare obiect este bine fixat în cutie; astfel vei preveni diversele accidente din timpul transportului. Numerotează cutiile. Această metodă reduce timpul de amenajare a noii locuințe. De asemenea, evită să pui prea multe obiecte în aceeași cutie deoarece va fi prea greu de cărat la mașină, mai ales dacă locuiești într-un bloc cu 4 etaje în care de regulă nu există lift.
Cum alegi data potrivită pentru mutare
Data mutării se alege în funcție de perioadă. De exemplu, dacă ai copii, ar putea fi mai ușor să vă mutați în timpul vacanțelor școlare. De asemenea, cel mai bine este să vă mutați în perioada verii decât iarna. Un alt aspect important, dacă vrei să apelezi la o firmă de mutări mobilă, trebuie să ai în vedere și programul acesteia. De aceea, te sfătuim să verifici înainte dacă este disponibilă și să faci o programare din timp. Astfel, nu vei întâmpina niciun fel de probleme.
Contactează furnizorii de utilități din timp
Nu uita să iei legătura cu furnizorii de utilități, pentru a-i anunța că te muți. Trebuie să faci acest lucru cu cel puțin 48 de ore înainte de a te muta. După ce ai anunțat furnizorii de utilități că te mutați, verifică-ți contul de energie, pentru a vedea dacă ai restanțe, astfel încât să știi la ce să te aștepți și să poți face un buget. Și, mai important – nu uita să faci citirea contorului în ziua în care intenționezi să te muți.
Pregătește un kit cu obiectele necesare în primele zile după mutare
Folosește un kit cu obiecte esențiale precum haine de schimb, produse de igienă personală și medicamente. Acest kit îți va fi util în primele zile, când trebuie să găsești rapid toate lucrurile necesare.
Dacă este posibil, dezasamblează mobilierul de mari dimensiuni pentru a face mai mult spațiu în camion, și astfel să ai nevoie doar de un singur drum. Asigură-te că ai o trusă de scule pentru a reasambla mobilierul odată ajuns la destinație. Totodată, începe cu așezarea obiectelor esențiale în camerele principale și organizează restul lucrurilor pe măsură ce te instalezi în noua locuință.
Move Solutions vă pune la dispoziție servicii complete de relocare, acest lucru înseamnă că angajații se vor ocupa de întregul proces de mutare: materiale de ambalare, demontare și împachetare, transport, dar și spații de depozitare – acestea sunt de foarte bună calitate și dispun de sistem de supraveghere și pot fi închiriate pentru diferite perioade în funcție de nevoi.