Mutare casă nouă – schimbarea locuinței și nu înseamnă doar bucurie și o mulțime de posibilități, ci și un labirint stresant cu multe cutii ce trebuie împachetate și o listă lungă de planificări și notițe. Însă, pentru a face această tranziție ușoară, vă oferim câteva sfaturi esențiale pentru a te organiza eficient noua casă pentru a evita disconfortul creat de ultimele pregătiri înainte de ziua propriu-zisă de mutare. Iată ce trebuie să faci:

Planifică și organizează din timp etapa ce ține de ambalare și împachetare

Poate părea contraintuitiv să îți organizezi spațiul din noua casă înainte de a te muta, însă este important din câteva motive. În primul rând, te ajută să separi ceea ce dorești să păstrezi de ceea ce vrei să donezi sau să arunci.

Începe să planifici si să organizezi relocarea cu câteva săptămâni înainte de ziua propriu-zisă. Spre exemplu, poți achiziționa materiale pentru împachetare: cutii, folie cu bule, recipiente mici din plastic care încap în sertare și altele mai mari pentru rafturi. Pune etichete pe cutii astfel încât să știi ce conține fiecare. În acest fel, vei putea rearanja cu ușurință lucrurile după cum dorești în noua locuință. Un alt aspect important, o dezambalare eficientă începe cu o ambalare bine organizată.

O mutare casă nouă este un moment ideal pentru a-ți reevalua bunurile. Aruncă o privire atentă la fiecare articol și întreabă-te dacă merită să-l duci în noua ta casă. Spre exemplu, obiectele care nu au fost folosite de peste un an sau sunt în stare proastă le poți dona sau vinde. Acest lucru va face mutarea mai ușoară și te asigură că noua ta casă nu va fi aglomerată cu obiecte inutile. În plus, vei fi bucuros că nu trebuie să le împachetezi și să le muți, deci mai puțin efort și timp pierdut.

Totodată, fă o listă cu toate materialele de ambalare de care ai avea nevoie și decide de unde să le achiziționezi. Cel mai bine este să cumperi cutii și materiale de ambalare noi și de foarte bună calitate. Dacă vei apela la o firmă mutări mobilă, aceasta îți poate pune la dispoziție toate aceste materiale necesare. Poți căuta online cele mai bune prețuri pentru tot ceea ce ai nevoie.

Dacă vorbim despre prima săptămână din noua casă, te sfătuim să amenajezi mai întâi  baia, dormitorul și bucătăria. O baie bine organizată este o primă necesitate, un dormitor funcțional îți va oferi o odihnă după o zi lungă de efort, iar o bucătărie funcțională îți va permite să ai mese corecte chiar dacă totul este haotic în primele zile de după mutare.

În ceea ce privește instalarea în noua casă, rezistă nevoii de a despacheta totul imediat. Începe cu cele necesare și treci treptat la obiecte mai puțin esențiale. Acest ritm mai lent îți va permite o organizare mai atentă și elimină stresul. Pe măsură ce despachetezi, ia în considerare aranjarea locuinței din punct de vedere estetic – prima idee pentru amenajarea casei nu trebuie să fie permanentă, s-ar putea să descoperi că stilul de amenajare pe care l-ai crezut inițial ca fiind cel câștigător trebuie ajustat. Așadar, aranjează mobilierul și bunurile pe măsură ce te obișnuiești cu noua casă. Din acest motiv, este mai bine să nu decorezi până când nu ai ales cea designul interior pentru fiecare cameră.

Totodată, te sfătuim să amâni achiziționarea de noi sisteme de depozitare pentru dulapuri până când vei locui propriu-zis în noua casă, astfel vei cunoaște exact configurația locuinței.

Odată ce ai locuit în noua ta casă timp de cel puțin 3-4 săptămâni, vei avea o idee destul de clară despre  modul în care vei folosi fiecare cameră – acesta este un moment minunat de a fi creativ/ă. Poți achiziționa ce dorești pentru casă și să găsești noi soluții creative de depozitare și de decorare a spațiului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *