mutare casă nouă

Schimbarea locuinței este un eveniment care aduce bucurie și multe planuri de viitor însă pe măsură ce te acomodezi în noul cămin și pentru a profita la maximum de noul spațiu, am întocmit o listă de verificare cu tot ce trebuie să faci înainte, în timpul și după ziua de mutare casă nouă. Astfel, de la despachetarea elementelor esențiale și până la achiziționarea unui nou mobilier și sanitare pentru baie, această listă de verificare acoperă tot ce trebuie să faci pentru a te adapta ușor la schimbare. Iată ce trebuie să faci înainte de a te muta astfel încât să existe o tranziție fără probleme.

Lucruri de făcut înainte de ziua mutării

Pe măsură ce se apropie data de mutare, ar trebui să finalizezi câteva sarcini importante pentru a asigura o tranziție lină și sigură către noua casă – presupunând că toate sarcinile logistice au fost îndeplinite, cum ar fi angajarea unei firme de mutări mobilă care să ofere servicii complete de relocare precum ambalare și etichetare, dar și transport către noua locuință – următoarea listă de acomodare te va ajuta să te pregătești din timp pentru ziua cea mare:

Fă curățenie în noua casă

Chiar dacă foștii proprietari au curățat casa înainte de a pleca, este o idee bună să faci o igienizare amănunțită. Aceasta înseamnă curățarea podelelor, pereților și a dulapurilor și curățarea băilor și a bucătăriei.

Ia în considerare angajarea unui serviciu de curățenie profesionist pentru a te asigura că totul este impecabil înainte de a te muta.

Vopsește pereții dacă este nevoie și fă reparații

Dacă intenționezi să schimbi interiorul noii case, acum este momentul să o faci. Vopsirea pereților și efectuarea altor schimbări de decor se vor face mai ușor înainte de a începe să muți mobilierul. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate bună de a programa orice reparații necesare. Verifică dacă există fisuri, găuri sau alte daune care necesită o reparare imediată.

De asemenea, înainte de a te muta, asigură-te că pornești sistemele de încălzire și răcire pentru a verifica dacă funcționează corect. Acest lucru te va ajuta să eviți orice surpriză neplăcută în prima noapte în noua casă, cu atât mai mult cu cât te muți în perioada rece. Dacă observi probleme cu sistemul de încălzire, cel mai bine este să ceri ajutorul unui specialist pentru a face reparațiile necesare.

Schimbă încuietorile

Schimbarea încuietorilor ușilor exterioare te va asigura că nimeni altcineva nu are acces la noua ta casă. Deși instalarea de încuietori noi se face relativ simplu, poți angaja un lăcătuș.

Transferă serviciile de utilități

Contactează firma de  utilități pentru a transfera serviciile.Trebuie să furnizezi noua adresă, data de mutare, dar și alte informații relevante. De asemenea, poate fi necesar să furnizezi un permis de conducere sau un contract de închiriere, dacă e cazul. Pentru a evita întârzierile, cel mai bine este să te ocupi de această sarcină cu cel puțin două săptămâni înainte de data mutării.

Instalează un sistem de securitate 

Ia în considerare instalarea unui sistem de securitate pentru casă sau încuietori și alarme suplimentare pentru a menține casa în siguranță. Un sistem de securitate va oferi liniște sufletească și poate proteja casa împotriva furtului sau a altor amenințări de securitate.

Ce să faci în ziua mutării

Păstrează-ți obiectele de valoare, cum ar fi bijuterii scumpe și documentele importante la îndemnă în timpul mutării. Asigură-te că sunt ambalate corespunzător – folosește folie cu bule și alte consumabile adecvate.

Împachetează o cutie cu toate lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru prima zi sau două în noua  casă. Include următoarele obiecte:

  • schimburi de haine;
  • produse de curatat;
  • lanternă;
  • hârtie igienică și prosoape de hârtie;
  • periuță de dinți și alte articole de toaletă.

În final, după ce firma de mutări mobilă va transporta bunurile la noua adresă, verifică din nou lista de inventar pentru a te asigura că fiecare cutie este luată în considerare. Astfel, toate bunurile personale vor ajunge în siguranță în noua casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *