Mutare casă nouă – schimbarea locuinței înseamnă liste peste liste și o multitudine de pregătiri ce trebuie finalizate la timp înainte de ziua pe care ați ales-o pentru transport.

De cât timp este nevoie de fapt pentru a organiza și pentru a efectua mutarea? Cât durează Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde în articolul de mai jos și credem că toate aceste informații te vor ajuta să faci tranziția mult mai ușoară și astfel nu vei avea parte de incidente neplăcute. Citiți mai departe pentru a afla!

În primul rând, timpul necesar pentru mutare depinde de circumstanțele specifice fiecărui caz în parte, dar timpul mediu de mutare într-o nouă locuință este estimat la aproximativ 8-16 săptămâni.

Primul pas când te muți este să găsești o casă nouă potrivită pentru tine și pentru familia ta.

Timpul necesar pentru a găsi casa perfectă variază de la câteva zile la câteva luni deoarece  trebuie să cercetezi opțiunile de locuințe din noul cartier sau oraș pe care ai pus ochii astfel că este nevoie să vizionezi mai multe case care să se potrivească cu cerințele și preferințele tale.

De asemenea, în timp ce cauți o casă nouă, va trebui să aranjezi vânzarea celei vechi – va dura câteva săptămâni pentru a obține câteva evaluări pentru aceasta, apoi vor avea loc vizionări și negocieri cu potențiali cumpărători, dar și diverse alte detalii care trebuie avute în vedere. Întregul proces durează de obicei aproximativ două luni.

Totodată, dacă te muți dintr-o proprietate închiriată, trebuie să verifici condițiile de încetare a contractului de închiriere și să informezi proprietarul despre mutare cu o lună înainte.

Odată ce știi unde și când te muți, este timpul să-ți organizezi transportul lucrurilor personale. Prima ta sarcină este să apelezi la ajutorul unor profesioniști care au experiență în mutări rezidențiale, astfel că vor asigura succesul „misiunii”.

Contactează trei sau patru firme de mutări mobilă care par să se potrivească cel mai bine nevoilor și cerințelor tale pentru a face estimări la fața locului și compară ofertele de preț.

Dacă ai hotărât că te vei ocupa singur de tot acest proces de relocare,  vei avea nevoie și de aproximativ o săptămână pentru a găsi un camion de mutare adecvat (și accesibil).

Totodată, în timp ce programezi mutarea, va trebui să te ocupi și de o serie de alte sarcini de mutare. Îți va lua aproximativ o lună pentru a pune împreună următoarele documente necesare:

  • organizarea documentelor personale și a evidențelor financiare;
  • obținerea transferului la altă școală a copilului;
  • schimbarea adresei;
  • transferul de utilități.

De  asemenea, veți avea nevoie de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru a vă sorta și organiza bunurile personale. Acest lucru trebuie făcut cu aproximativ 6-8 săptămâni înainte de mutare, astfel încât să ai suficient timp pentru a te ocupa de lucrurile pe care nu le vei lua cu tine în noua casă. De reținut, poate dura mai mult timp pentru a vinde articolele nedorite.

Cât timp durează etapa de ambalare a produselor?

Împachetarea, dacă este făcută în grabă, poate duce la deteriorarea bunurilor.

Așadar, este bine să începi să împachetezi cât mai devreme posibil și să petreci câteva ore pe zi pentru această sarcină, astfel încât să poți asigura protecția bunurilor personale.

Reține că împachetarea zonelor de depozitare din casa dvs. – garaj, subsol, mansardă etc., va necesita mai mult timp și efort decât împachetarea unei camere standard.

De asemenea, asigură-te că ai la îndemână toate consumabilele necesare pentru ambalare, deoarece drumurile multe la magazin va îngreuna cu mult procesul de relocare.

Dacă ați angajat ambalatori profesioniști precum Move Solutions pentru a se ocupa de tot acest proces de relocare în locul tău, aceștia vor finaliza sarcina în aproximativ 8 ore pentru o casă de mari dimensiuni.

În loc de concluzie, este bine acorzi timp atenție fiecărui detaliu al mutării- acest lucru va asigura o mutare casă nouă mai sigură și fără stres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *