Mutare casă nouă – pentru cineva care se mută pentru prima dată într-o casă nouă schimbarea locuinței înseamnă a face un salt în necunoscut. Mai mult de atât,  dacă vorbim de o schimbare a sediului firmei sau al companiei la care lucrezi, s-ar putea să te simți de două ori mai copleșit de situație deoarece traseul către muncă se va schimba și el – poate va fi unul mai aglomerat –  la fel și cartierul și tabieturile tale. În astfel de situație nu te putem ajuta însă, îți putem oferi în schimb o serie de informații și sfaturi în ceea ce privește tranziția către noua locație.

În primul rând, fă-ți timp pentru a cerceta ce opțiuni ai atunci când decizi să te muți. Fie angajezi o firmă de mutări mobilă – când vorbim de mutări rezidențiale – fie apelezi la prieteni, însă trebuie să ai vedere că pot apărea diverse situații neplăcute dacă nu faci totul ca la carte. Și aici vorbim de împachetare obiecte personale și mobilier de mari dimensiuni, închirirere mașină de transport adecvată sau spații de depozitare dacă hotărăști să depozitezi pentru o perioadă anumite lucruri personale. Iată doar câteva dintre aspectele la care ar trebui să te gândești înainte de a te muta:

Familie și copii

Când ești singur, este ușor să-ți reiei viața și să te muți într-un oraș sau o nouă țară. Dar atunci când ai o familie, decizia este una mai complexă deoarece trebuie să iei în considerare perspectivele partenerei/partenerului de viață. Dacă are un loc de muncă bun, cu beneficii excelente și șanse de promovare s-ar putea să nu fie momentul potrivit pentru a vă mută. De asemenea, gândiți-vă împreună cât de bine vă descurcați amândoi cu schimbarea și cum vă poate afecta relația. O mutare ar putea fi, de asemenea, perturbatoare pentru copii, dacă sunteți părinți, mai ales dacă sunt școlari. În acest caz, verificați ce școli există în zona sau orașul în care intenționați să vă mutați pentru a vă asigura că au o bună reputație. Dacă nu, poate este necesar să luați în considerare școala privată.

Un alt aspect important, ar trebui să verificați și opțiunile de îngrijire a copiilor. Dacă locuiți în prezent alături de cineva din familia extinsă sau lângă o familie care are grijă de copii în timp ce sunteți la serviciu, este probabil să ratați acest confort atunci când vă mutați.

Costuri pentru mutare

Te-ai gândit cât ar putea costa mutarea? Odată ce angajezi o firmă de mutări mobilă trebuie să ai  în vedere și costurile ce țin de transport sau alte servicii pe care le dorești.

Multe companii oferă pachete complete de relocare în cazul în care solicită angajaților  să se mute într-o nouă locație de birou. De obicei, acestea acoperă costul transportului și celelalte servicii de relocare  – împachetare mobilier, închiriere lift exterior pentru mobilă etc., iar unii angajatori acoperă costurile de expediere și depozitare a articolelor, dacă este necesar. Totodată, este posibil să fii eligibil pentru alte beneficii oferite de angajator, de exemplu, îți  poate plăti cheltuielile de trai până când vei găsi o locuință permanentă. Dacă te muți în străinătate, sunt companii care acoperă costurile de depunere a documentelor de imigrare sau pentru obținerea unei vize de muncă.

Move Solutions oferă clienților săi personal bine instruit pentru a transporta obiectele grele și voluminoase în condiții de siguranță. Aceasta dispune de materiale de bună calitate pentru ambalare și oferă clienților săi utilaje performante de manipulare obiecte grele și fragile  precum pianoplanul și liftul exterior pentru mobilă până la vehicule de transport de capacități diferite. Toate aceste servicii oferite de Move Solutions ușurează foarte mult procesul de mutare casă nouă și elimină complet riscul de deteriorare sau pierdere a lucrurilor personale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *