Mutare casă nouă: ambalarea obiectelor fragile este una dintre etapele cele mai importante atunci când te muți într-o nouă casă. Dacă nu vei acordă o atenție deosebită acestui aspect, acestea se pot deteriora în timpul transportului, fie pentru că nu ai folosit o hârtie de ambalat de calitate superioară, fie că ai depozitat unele obiecte în cutii prea mari fără să le fixezi bine în interior. Prin urmare, această etapă este esențială atunci când trebuie să le transporți sau să le depozitezi în condiții de siguranță.
Utilizarea echipamentelor potrivite înseamnă mai exact păstrarea obiectelor intacte până la destinație. Iată cele mai importante materiale de ambalat de care ai nevoie pentru a nu întâmpina astfel de probleme într-o mutare casă nouă:
În primul rând, trebuie să achiziționezi cutii de carton cu dublu strat. Alegerea unor astfel de cutii rezistente este primul pas important în ambalarea obiectelor fragile. Cutiile de carton cu dublu strat oferă o protecție mult mai bună decât cele subțiri datorită grosimii suplimentare; astfel se previne deteriorarea obiectelor fragile. Mai jos îți prezentăm și alte echipamente necesare pentru împachetare, acestea pot fi achiziționate direct de la o firmă de mutări mobilă:
 
Folie cu bule de aer
Folosirea foliei cu bule de aer pentru a înveli fiecare obiect fragil va oferi un strat suplimentar de protecție. Aceste materiale absorb șocurile și previn zgârieturile sau spargerea acestor obiecte fragile.
Dacă aveți obiecte de valoare, este o idee bună să apelați la serviciile unei firme de mutări mobilă. Angajații acesteia știu cum să împacheteze obiectele fragile pentru a fi protejate în timpul transportului.
 
Spumă expandabilă
Spuma expandabilă este un material excelent pentru a umple golurile din cutii și pentru a asigura obiectelor o fixare sigură pe toată durata transportului. Aceasta previne mișcarea și absoarbe șocurile.
 
Bandă adezivă
Este ideală pentru ambalarea, asigurarea, sigilarea sau întărirea cutiilor de tip garderobă sau a cutiilor de carton de tip XL. În același timp, o astfel de bandă este compatibilă cu aplicatoarele manuale. Utilizarea benzilor de ambalare cu adeziv puternic va asigura închiderea completă a cutiilor și va preveni, totodată, deschiderea accidentală în timpul manipulării.
 
Folie de plastic
Folia de plastic este foarte des folosită deoarece protejează piesele de mobilier și echipamentele electronice în timpul manipulării acestora.
 
Paturi de protecție
Acestea sunt foarte importante dacă trebuie să transporți mobilier greu și valoros. Paturile de protecție asigură protejarea obiectelor mai ales când sunt încărcate în mașina de transport.
 
Transpalet manual
Transpaletul manual îți va fi de mare ajutor  dacă ai de mutat dulapuri de dimensiuni mari sau alte obiecte asemănătoare, precum seifuri.
Move Solutions pune la dispoziția clienților săi transpalet manual cu lățime ajustabilă între 40 și 80 de centimetri, putând fi astfel folosit pentru ridicarea obiectelor de până la 2000 de kg. În acest fel se va reduce timpul semnificativ alocat pentru mutat.
 
Etichetare adecvată
Etichetarea cutiilor cu semnul „fragil” este necesară în cazul obiectelor ce au nevoie de o mai mare atenție în timpul manipulării. Astfel, personalul de transport va muta cu atenție cutiile, reducând în acest fel riscul de deteriorare.
 
Paletizare
Pentru obiecte mai mari sau pentru transportul mai multor obiecte în același timp, paletizarea este o tehnică eficientă. Aceasta presupune amplasarea obiectelor pe paleți și protejarea lor cu folie și curele pentru a preveni alunecarea sau răsturnarea în timpul transportului.
 
În concluzie, dacă ai planificat o mutare într-o casă nouă, este bine să ai în vedere toate aceste aspecte, mai ales dacă trebuie să transporți obiecte fragile, deoarece acestea necesită o atenție deosebită, dar și echipamente corespunzătoare. De aceea, utilizarea materialelor de protecție și etichetarea adecvată sunt esențiale pentru protejarea obiectele personale în timpul transportului. Totodată, este bine să apelezi la profesioniști deoarece te vor ajuta să ambalezi obiectele fragile în mod corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *