Mutare apartament nou: schimbarea locuinței este adesea un moment de bucurie și nerăbdare, dar deseori este însoțit de stres și decizii dificile, unele nu tocmai inspirate. De aceea, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când ai în plan o mutare apartament nou este modalitatea în care vei transporta bunurile personale. Vei opta pentru abordarea “Do It Yourself” sau vei apela la o firmă specializată de transport?
 
În acest articol vom analiza cele două opțiuni de transport.
 
Dacă alegi să nu apelezi la o firmă de mutări mobilă, trebuie să știi că acest lucru înseamnă  timp și efort fizic intens. Astfel, pregătirea, ambalarea, încărcarea, transportul și descărcarea pot deveni deseori epuizante.
 
În același timp, lipsa experienței în manipularea și transportul obiectelor fragile sau voluminoase poate duce la deteriorări sau distrugeri în timpul mutării. Totodată, presiunea de a organiza totul singur poate cauza un nivel ridicat de stres și anxietate. De aceea, varianta de a apela la o firmă de mutări mobilă și transport este o alegere inspirată și fără stres. 
 
Iată și alte avantaje pe care ți le oferă un transport profesionist atunci când vorbim de o mutare în casă nouă:
 
Experiență profesională
Firmele de transport au experiență în ambalarea, manipularea și transportul în siguranță a obiectelor. Acest avantaj reduce considerabil riscul de daune sau alte evenimente neprevăzute.
 
Transport rapid
Echipamentele și personalul specializat pot face ca transportul să fie mult mai eficient și rapid decât în cazul unei mutări DIY.
 
Asigurare și despăgubiri
Majoritatea firmelor de transport oferă opțiuni de asigurare pentru bunurile transportate, ceea ce înseamnă că ești protejat în cazul unor evenimente nefericite.
 
Firma de mutări mobilă Move Solutions este dedicată în totalitate clienților săi. Aceasta dispune de personal calificat care se ocupă de întregul proces de relocare. Acest lucru înseamnă servicii complete de împachetare și ambalare, închiriere de utilaje specifice pentru piesele de mobilier de dimensiuni mari și transport la noua locuință.

Astfel, Move Solutions oferă spre închiriere un lift exterior mobilă, marca Klaas, cu care se poate ajunge foarte ușor la etajele superioare ale imobilului de locuințe. Acesta este montat pe un șasiu Nissan Cabstar și poate ridica până la 400 kg, ajungând la o înălțime de 30 m. Liftul exterior de mobilă este  de proveniență germană  și permite o manipulare precisă, fiind fabricat la cele mai bune standarde de siguranță. Utilajul este disponibil pentru închiriere la oră, jumătate de zi sau o zi întreagă.
 
În același timp,  Move Solutions pune la dispozie un pianoplan  – stair climber.
 
Pianoplanul este un echipament de transport special conceput pentru a facilita manipularea și transportul pe scări al obiectelor grele și voluminoase, precum piane, frigidere, seifuri și alte obiecte din diferite materiale care au o greutate maximă de până la 600 kg. Utilajul este electric și are capacitatea de a ridica singur obiectul de la podea. 
 
Așadar, când vine vorba de o mutare apartament nou nou decizia finală depinde de situația și preferințele personale. Dacă ești dispus să investești timp și energie într-o mutare DIY, poți economisi bani, dar nu ai garanția siguranței obiectelor în timpul transportului. Pe de altă parte, dacă dorești o relocare ușoară, este bine să apelezi la o firmă de transport deoarece aceasta îți poate oferi asigurarea că bunurile tale vor fi tratate cu grijă și profesionalism.
 
Însă, indiferent de alegerea ta, planificarea atentă și pregătirea sunt esențiale. De aceea este bine să te asiguri că te pregătesti din timp. Totodată, o mutare bine realizată va transforma acest proces, de cele mai multe ori istovitor și stresant, într-o experiență pozitivă care îți va oferi un început fericit în noua ta casă.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *