Mutări mobilă – când vine vorba de schimbarea locuinței, pe lângă bucuria pe care îl aduce un astfel de eveniment, sunt multe aspecte de luat în considerare, de la împachetarea și ambalarea mobilierului până la alegerea unei mașini de transport potrivite sau închirierea unui spațiu de depozitare care să fie sigur și bine întreținut. Însă, la fel de importantă este și acomodarea în noua casă astfel încât să nu apară situații neplăcute încă de la început. În acest sens, pentru a te ajuta, am întocmit această listă rapidă cu cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te muți într-o casă nouă. Iată cum să organizezi primele săptămâni:

Verificarea generală a locuinței

Înainte de a muta sau schimba ceva, aruncă o privire în jur și verifică următoarele elemente:

  • dacă proprietarul anterior a făcut toate reparațiile necesare;
  • totul este în stare de funcționare: prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, uși și ferestre;
  • casa este curată, fără moloz, mucegai și dăunători;
  • plata utilităților este la zi;

Dacă te muți într-o casă nouă cu copii mici sau animale de companie, atunci următorul pas va fi să faci mici modificări în locuință încă din prima săptămână. Spre exemplu, crearea unei zone separate în care să nu aibă acces copiii sau animalele de companie, pentru materialele de ambalare aruncate și alte deșeuri. Păstrează obiectele sparte și ascuțite în dulapuri înalte din bucătărie pentru a nu fi la îndemâna copiilor.

Igienizarea spațiului din casă: începe prin a face o curățenie generală în toată casa, de la sufragerie și dormitor până la baie și bucătărie. Curățenia te va ajuta să te simți  confortabil în noul apartament, dar totodată vei putea identifica și eventualele probleme sau necesități ale spațiului. De asemenea, în funcție de nevoile și preferințele tale, este posibil să dorești să faci anumite renovări sau reamenajări în noua casă. Acestea pot fi spre exemplu precum vopsirea pereților în culorile dorite, schimbarea pardoselii, reamenajarea băii sau a bucătăriei, sau orice alte modificări care să îți personalizeze spațiul în funcție de preferințele tale.
În același timp, te sfătuim să apelezi la o firmă de mutări mobilă profesionistă pentru a te bucura de o tranziție fără probleme și care să se facă rapid. Move Solutions oferă servicii complete de relocare – ambalare, echipamente performante de transport, mașină de transport, dar și spații de depozitare. ‍

Un alt aspect de care este bine să ții cont dacă ai în plan o mutare în casă nouă este transferul utilităților la noua adresă. Acest aspect este esențial pentru a asigura o acomodare fără probleme. Îți recomandăm să contactezi furnizorii de utilități cu cel puțin 2-3 săptămâni înainte pentru a configura serviciile de utilități. Acest pas este important îți va fi mai ușor să amenajezi și să organizezi noua casă dacă toate utilitățile – electricitate, apă și gaz – funcționează adecvat. Totodată, transferul utilităților te ajută, de asemenea, să eviți  întreruperea serviciilor.

Dacă vorbim de împachetare eficientă, înainte de a începe să împachetezi, te sfătuim să faci  o listă detaliată a bunurilor și să etichetezi fiecare cutie pentru a fi mai ușor să le depozitezi  în noua locuință. În acest sens, ia în considerare etichetarea cutiilor cu camera căreia îi aparțin sau cu articolele pe care le conțin. În acest fel, amenajarea noii locuințe va fi mai ușor de făcut, iar efortul va fi mai mic pentru că nu trebuie să cari dintr-o cameră în alta fiecare cutie sau mai rău de atât să deschizi fiecare cutie pentru a vedea ce este în interior.

După cum observi, acomodarea într-o nouă casă depinde în primul rând de cum te organizezi în primele săptămâni de dinainte de mutare și după instalare în noua casă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *