Mutări mobilă: mutarea într-un nou apartament sau casă într-un oraș aglomerat este cu siguranță o experiență provocatoare. De aceea, pentru a nu fi luat prin surprindere, trebuie să planifici din timp întregul proces de relocare. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă locuiești într-un oraș mare este intervalul orar la care să programezi transportul.
În acest articol am pregătit o serie de sfaturi și informații care te vor ajuta să ai o tranziție ușoară către noua locuință, fără probleme și mai ales într-un timp scurt. Iată ce trebuie să faci:
Planifică în avans mutarea
Mai întâi, de a începe să transporți mobilierul și celelalte obiecte din vechiul apartament, este bine să faci o schiță a întregului proces de relocare. Aceasta trebuie să includă fiecare etapă, începând cu împachetarea și ambalarea lucrurilor și terminând cu igienizarea noii locuințe. Așadar, planifică această relocare cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data programată. Fă o listă cu toate sarcinile necesare, cum ar fi ambalarea, găsirea unei firme de mutare mobilă sau închirierea unei mașini și pregătirea documentelor necesare.
Selectează data potrivită
Încearcă să-ți programezi mutarea într-o zi de weekend sau într-o zi liberă pentru a evita aglomerația din timpul săptămânii.
Împachetează eficient
Ambalează obiectele cu grijă în cutii și etichetează-le pentru a le identifica mai ușor în noul apartament. În cazul obiectelor fragile este bine să folosești cutii din plastic deoarece sunt mai rezistente decât cutiile din carton. Astfel, vei evita deteriorarea obiectelor fragile.
Cere ajutor
Dacă nu poți face totul singur, cere ajutorul prietenilor pentru a încărca și descărca obiectele din mașină sau camion. O altă opțiune mai bună este să apelezi la o firmă de
mutări mobilă profesionistă. Aceasta oferă servicii pentru întregul proces de relocare. Acest lucru înseamnă că se ocupă atât de ambalarea obiectelor, cât și de transportul acestora la nouă locuință. Totodată, o firmă de mutări mobilă îți poate pune la dispoziție spații de depozitare în care poți să-ți păstrezi obiectele pe care nu vrei să le iei cu tine, dar nici nu vrei să renunți la ele încă.
Acordă o atenție deosebită formalităților administrative
Asigură-te că ai toate documentele necesare pentru a transfera utilitățile, precum cele de electricitate, apă și gaze în noul apartament. Actualizează-ți adresa la toate instituțiile necesare, precum cele financiare.
Planifică transportul obiectelor în funcție de trafic
În București traficul este foarte aglomerat, așa că este bine să-ți planifici ruta cu atenție. Ia în considerare orele de vârf pentru a evita aglomerația.
Parcare
Dacă ai mașină, asigură-te că ai loc de parcare în noul tău cartier sau că ai planificat o parcare temporară în timpul mutării. Acest aspect este foarte important deoarece lipsa unui loc de parcare va schimba timpul alocat transportului.
Explorează cartierul
După ce te-ai mutat, ia-ți timp să explorezi cartierul. Găsește magazinele din care îți faci cumpărăturile în mod obișnuit, restaurantele preferate, dar și serviciile importante din zonă. Astfel te vei acomoda mai ușor în noul cartier și în noua comunitate.
Fii răbdător
Mutarea într-un oraș aglomerat este într-adevăr o provocare. De aceea este bine să-ți acorzi timp ca să te acomodezi în nouă ta casă. Obiectele dragi ție și rutina obișnuită te vor ajuta să faci tranziția mai ușoară.
Fă-ți simțită prezența
Dacă vrei să te simți ca acasă într-un timp mai scurt, implică-te în comunitatea locală. Spre exemplu, fă cunoștință cu vecinii. Acest lucru va face tranziția mult mai ușoară în noua casă, respectiv cartier.
În final, dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi și informații, te vei putea muta într-un timp scurt și fără probleme în noua locuință, chiar și într-un oraș atât de aglomerat cum este București.