Mutări mobilă: relocarea într-o nouă locuință poate fi o sarcină relativ ușoară dacă vei planifica din timp –  zile, chiar săptămâni – și în detaliu fiecare etapă a relocării. Unul dintre aspectele cele mai importante este alegerea unui camion de transport marfă care să aibă capacitatea potrivită pentru cantitatea de mobilier și obiecte personale pe care trebuie să le muți în noua casă. De aceea este important să acorzi o atenție deosebită acestui aspect. Astfel te vei asigura că ai parte de o mutare eficientă și fără evenimente neprevăzute sau costuri suplimentare.
 
Mai jos îți oferim o serie de informații și sugestii care te vor ajuta să alegi mașina de transport adecvată și să finalizezi fără incidente acest proces de relocare.
 
Iată care sunt pașii de luat în considerare atunci când alegi mașina de marfă:
 
Evaluarea mobilierului
Începe prin a evalua tipul de mobilier și cantitatea de obiecte pe care trebuie să le transporți la noua locuință. În același timp, trebuie să știi exact ce dimensiuni au obiectele, mai ales cele voluminoase, pentru a avea o idee precisă în ceea ce privește capcitatea mașinii de transport.
După ce ai decis ce obiecte iei cu tine în noua casă, calculează volumul total. De asemenea, asigură-te că alegi o mașină de transport cu o capacitate suficient de mare pentru toate piesele de mobilier, astfel încât să nu fie nevoie să faci mai multe drumuri. Reține acest aspect important!
 
Tipuri de mașină 
Acesta este un un alt aspect esențial. Există mai multe tipuri de mașini de transport, cum ar fi camionete, furgonete sau camioane mari. Alege-l pe acela care se potrivește cu dimensiunile și greutatea obiectelor tale.
 
Utilaje suplimentare de transport
Unele firme de transport pun la dispoziție echipamente speciale pentru transport, precum lifturi exterioare de mobilă – cu care se transportă ușor mobilierul de mari dimensiuni de la etajele superioare – sau sisteme de fixare a încărcăturii. Astfel de utilaje  fac transportul mobilierului mai ușor și mai sigur. Astfel, acesta va ajunge la destinație fără  deteriorări sau pierderi de piese.
 
Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere sunt regulamentele legale pentru transport. Este posibil ca unele obiecte – în cazul relocării unei firme –  să necesite permise speciale sau alte documente.
 
Rezervarea din timp a mașinii de transport
Odată ce ai ales mașina potrivită, fă  rezervarea cu suficient timp înainte de ziua mutării propriu-zise. Astfel, te vei asigura  că mașina dorită va fi disponibilă în ziua respectivă.
 
Pregătirea pentru încărcare
Asigură-te că mobilierul este pregătit corespunzător pentru încărcare. Demontează, dacă este necesar, și ambalează corespunzător obiectele fragile. Folosește materiale de împachetat speciale și de bună calitate, precum cutii de carton, folii cu bule, benzi adezive, hârtie de împachetat, folie de plastic, cărucioare cu roți din plastic etc.
 
Etichetarea și organizarea cutiilor
Etichetează fiecare cutie cu conținutul și camera în care va fi depozitată. Acest lucru va facilita procesul de descărcare și aranjare a mobilei la destinație.
 
Asigurarea mobilierului
Verifică dacă dispui de asigurare pentru mobilier în timpul transportului. Este util să discuți cu firma de mutări mobilă care va face transportul cu privire la opțiunile pe care le oferă.
 
În concluzie, alegerea unei mașini de transport potrivite înseamnă o planificare în detaliu a întregului proces de relocare.
Totodată, dacă vei ține cont de toate aceste informații și sfaturi, te vei putea bucura de o tranziție lină și fără incidente. În acest fel vei putea scăpa de stres, dar și de riscurile asociate transportului de mobilier de mari dimensiuni. Așadar, asigură-te că respecți sfaturile de mai sus și nu ezita să apelezi la o firmă de mutări mobilă ori de câte ori este  necesar pentru a avea o relocare cât mai reușită.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *