Planifică totul în avans
Pentru a nu fi luat prin surprindere,  începe pregătirea cu câteva săptămâni înainte de ziua mutării. Fă o listă cu toate obiectele pe care le ai și stabilește un plan pentru fiecare cameră în parte. Astfel, vei avea o viziune de ansamblu asupra a ceea ce trebuie să faci și vei evita în același timp sarcinile de ultim moment.

Asigură-te că ai materialele de ambalare necesare pentru mutări mobilă și alte obiecte personale
Înainte de a începe să împachetezi, asigură-te că ai suficiente materiale pentru ambalare la îndemână. Achiziționează cutii de carton de diferite dimensiuni, folie cu bule, hârtie de împachetat, bandă adezivă și marcatoare pentru a eticheta cutiile. Etichetarea este foarte importantă pentru reamenajarea apartamentului.

Aruncă ce nu-ți trebuie
Folosește mutarea ca pe o oportunitate de a face curățenie și de a te debarasa de obiectele pe care nu le mai folosești sau nu le mai dorești. Împachetează doar lucrurile pe care le iei cu tine și donează, vinde sau aruncă-le pe cele inutile. 

Împachetează pe încăperi
 Un lucru esențial pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când te muți este să împachetezi obiectele pe încăperi, astfel încât să poți ține totul organizat. Etichetează fiecare cutie în funcție de camera și de conținutul acesteia. Acest lucru va facilita procesul de punere în ordine a lucrurilor în noul apartament.

Împachetează cu grijă obiectele fragile
 Folosește hârtie de împachetat pentru obiectele fragile, cum ar fi vasele sau obiectele din sticlă. Un alt material foarte util este folia cu bule – aceasta va proteja obiectele pe toată durata transportului. Dacă nu dispui de o astfel de folie, poți folosi la fel de bine și haine sau prosoape pentru a le împacheta. În același timp, te sfătuim să pui întotdeauna aceste obiecte în cutii separate și să le etichetezi cu “FRAGILE”.

Folosește spațiul într-un mod eficient
 Un truc demn de luat în seamă este acela de a împacheta obiectele mici în cele mai mari. Astfel vei putea optimiza spațiul din cutii. De exemplu, poți pune ustensile de bucătărie sau alte obiecte mici în tigăi sau în alte recipiente de gătit. Acest lucru va economisi spațiu și va reduce numărul de cutii necesare.

Împachetează inteligent hainele
Pentru a economisi spațiu și pentru a proteja hainele, poți utiliza saci vidați pentru a le comprima. Utilizarea sacilor vidați este o metodă excelentă de a economisi spațiu atunci când te muți. Astfel vei maximiza spațiul disponibil în bagaje și vei reuși să reduci riscul deteriorării hainelor în timpul transportului.

Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să utilizezi sacii vidați în mod corespunzător:

Selectează hainele potrivite: începe prin a selecta hainele pe care dorești să le împachetezi. Asigură-te că acestea sunt curate, uscate și bine întinse. Aranjează hainele pe categorii, cum ar fi tricouri, bluze, pantaloni etc. Acest lucru îți va permite să găsești mai ușor hainele după mutare.

Alege sacii potriviți: există diferite dimensiuni și tipuri de saci vidați, asigură-te că alegi dimensiunile potrivite pentru hainele care urmează să fie împachetate. Pune hainele în acești saci și ai  grijă să nu depășești capacitatea maximă indicată pe sac. După ce ai pus hainele în saci,  extrage aerul. Asigură-te că îndepărtezi cât mai mult aer posibil, pentru a comprima eficient hainele. Dacă ai haine delicate sau care se pot deteriora ușor, poți utiliza și saci subțiri din pânză pentru a le proteja mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *