Mutări mobilă – în timpul unei relocari rezidențiale sau de firmă, transportul mobilierului este foarte important. De aceea, planificarea unei mutări mobilă necesită o abordare organizată și atentă. De aceea, în articolul de mai jos ți-am pregătit câteva strategii practice pentru a te asigura că mobilierul și celelalte obiecte personale ajung la destinație în condiții perfecte, fără pierderi sau alte daune.
În acest sens, prima etapă, poate cea mai importantă, este ambalarea pieselor de mobilier. În acest sens, te sfătuim să începi  ambalarea și împachetare acestora cu câteva săptămâni înainte de mutare. Asigură-te că ai suficiente materiale de ambalare, cutii rezistente și  adecvate pentru mobilierul  fragil sau mai voluminos. De aceea, te sfătuim să investești în materiale și echipamente de bună calitate, precum folii cu bule, hârtie de împachetat, paturi pentru mobilier, cărucioare, dar mai ales cutii rezistente. Învelește fiecare piesă în parte pentru a preveni zgârieturile și lovirile ulterioare din timpul transportului. Iată și alte etape pe care trebuie să le ai în vedere:
 
Evaluarea inventarului
Începe prin a face o listă detaliată a mobilierului pe care dorești să-l muți. Identifică piesele esențiale și decide ce poate fi eliminat sau donat pentru a reduce volumul de obiecte.
 
Demontarea mobilierului înainte de a fi transportat
Demontează piesele mari sau fragile pentru a le face mai ușor de manipulat și ambalat. Asigură-te că ții șuruburile și piesele mici în pungi etichetate pentru a evita astel pierderile.
 
Protecții suplimentare
Adaugă straturi suplimentare de protecție pentru elementele sensibile precum colțurile și marginile mobilierului. 
 
Etichetare corespunzătoare
Etichetează fiecare cutie cu conținutul și camera în care va fi depozitată  la nouă locație. În acest fel echipa de transport va manevra cu atenție cutiile.
Totodată, verifică dacă există posibilitatea de a încheia o asigurare pentru mobilier în timpul transportului. Astfel, în cazul unui incident nefericit, o poliță de asigurare îți poate acoperi costurile de înlocuire sau reparație. Așadar, este bine să ai în vedere și această posibilitatea de a încheia o asigurare pentru mobilier în timpul transportului. În cazul unor daune neașteptate, o poliță de asigurare te va ajuta să acoperi costurile aferente.
 
Dacă este posibil, supraveghează personal sau apelează la cineva de încredere care să monitorizeze încărcarea și descărcarea mobilierului. O astfel de atenție suplimentară va preveni eventualele incidente neplăcute.
 
Calcularea costurilor
Estimează costurile generale ale mutării, incluzând ambalarea, transportul și o eventuală depozitare temporară. În acest fel vei putea să îți planifici bugetul în mod corespunzător.
 
Selectarea serviciilor de transport
Alege o firmă de transport sau o echipă profesionistă care să se ocupe de mutarea mobilierului. Verifică recenziile și asigură-te că aceștia au experiență în manipularea și transportul obiectelor fragile sau de mari dimensiuni.
 
Stabilirea datei pentru mutare
Alege o dată potrivită pentru mutare și rezervă serviciile de transport cu suficient timp în avans. Planificarea timpului îți va oferi posibilitatea de a face față oricăror întârzieri sau evenimente ce pot apărea pe parcursul mutării.
 
Totodată, în ziua mutării, asigura-te că încărcarea și descărcarea mobilierului se face întocmai cum ai dorit. Asigură-te că fiecare piesă este manipulată cu grijă și așezată corect în noul apartament.
 
În final, dacă vei avea în vedere toate aceste informații, vei putea planifica și mută mobila fără probleme. Astfel, totul va ajunge în siguranță la noua locație. Totodată, trebuie să știi că există posibilitatea ca o firmă de mutări mobilă să se ocupe de întregul proces de relocare. Acest lucru înseamnă  servicii complete de relocare: ambalare și etichetare, manipularea mobilierului greu cu ajutorul unor echipamente speciale de transportat mobila –  liftul exterior pentru mobila și stair climber-ul -, dar și oferirea spre închiriere a  unor spații de depozitare pe termen scurt sau lung. Aceste spații de depozitare dispun de regulă de pază 24/24 h și oferă condiții optime de depozitare. 
 
 Move Solutions oferă servicii complete de mutări mobilă, dar și personal calificat în manipularea și transportul  mobilierului fragil și de mari dimensiuni, la prețuri accesibile și cu flexibilitate în ceea ce privește închirierea de spații de depozitare.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *