Iată câteva sugestii despre cum poți scăpa de piesele de mobilier care nu-ți mai plac:

Vânzare sau donație
Încearcă să vinzi mobilierul vechi dacă este într-o stare bună. Există site-uri specializate în vânzarea și cumpărarea de mobilă second-hand unde poți posta anunțuri către  potențiali cumpărători. Și dacă totuși nu reușești să vinzi mobila, poți încerca să o donezi unor organizații sau fundații de caritate care acceptă astfel de donații.

Anunțuri online pe rețele de socializare
 Există numeroase pagini și grupuri de Facebook dedicate anunțurilor gratuite sau de vânzare-cumpărare în comunitatea locală. Postează anunțuri cu mobila pe care dorești să o donezi sau să o vinzi, astfel îi poți oferi o șansă altcuiva să o utilizeze și, poate, chiar să se bucure de ea.

Reciclare
Dacă mobila ta nu este într-o stare bună, deci nepotrivită pentru vânzare sau donație, poți verifica opțiunile de reciclare. Există centre de reciclare care oferă servicii de colectare a mobilei vechi sau organizează evenimente speciale pentru reciclarea obiectelor mari. Astfel, mobila ta poate fi dezmembrată și reciclată în mod responsabil.

Colectare deșeuri voluminoase
În multe comunități se derulează programe de colectare a deșeurilor voluminoase  în care autoritățile locale preiau obiectele mari, inclusiv mobilă, pentru a le recicla în mod corespunzător. Verifică dacă în orașul tău se desfășoară astfel de programe de colectare și asigură-te că mobila este așezată în locurile desemnate pentru colectare.

Un alt mod foarte practic prin care poți scăpa de mobila veche este acela de a apela la o firmă de mutări mobilă. O astfel de firma oferă de obicei servicii de mutare și relocare, inclusiv de demontare și ambalare a mobilei. Unele dintre aceste firme pun la dispoziție și servicii suplimentare de depozitare temporară a mobilei în cazul în care aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru mobilierul vechi.

Move Solutions este o firmă specializată în mutări mobilă  și oferă o gamă completă de servicii legate de demontarea și montarea pieselor de mobilier, dar și de împachetarea și manipularea bunurilor în condiții optime. Aceste servicii sunt destinate persoanelor care doresc să se mute sau să relocheze mobilierul, indiferent dacă este vorba despre o mutare în același oraș sau în altă localitate din țară sau din afara ei. Totodată, demontarea și montarea mobilierului sunt realizate de către un personal calificat care are experiență în lucrul cu diferite tipuri de mobilă, inclusiv mobilier de lux.

Echipa de mutări va utiliza materiale de ambalare de înaltă calitate, cum ar fi folii de protecție, cutii speciale pentru obiecte fragile, dar și alte materiale de siguranță pentru a se asigura că bunurile tale sunt protejate pe tot parcursul transportului.

În ceea ce privește manipularea bunurilor în condiții optime,  se vor utiliza echipamente și instrumente adecvate pentru a transporta și manipula mobilierul în mod eficient și în siguranță. Angajații vor avea grijă să evite zgârieturile, loviturile sau alte deteriorări ale mobilierului în timpul manevrării. Astfel, se vor asigura că bunurile tale sunt tratate cu cea mai mare grijă și atenție și ajung în timp optim la destinație.

Și dacă totuși nu ai decis încă ce să faci cu mobilierul tău vechi, află că mobila veche poate fi recondiționată și adusă într-o stare bună sau chiar într-o formă nouă, în funcție de preferințele și necesitățile tale. Recondiționarea mobilierului vechi este astfel o opțiune excelentă pentru a-l păstra în uz și pentru a-i prelungi durata de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *