Când vine vorba de mutări mobilă, poate părea ușor la prima vedere, dar sunt câteva aspecte cărora trebuie să le acorzi mai multă atenție, unul este checklist-ul cu tot ce trebuie mutat și cel de-al doilea aspect este angajarea unei firme de mutări mobilă profesioniste care să ofere servicii complete de relocare. Dacă te muți în același oraș, aceasta nu este o problemă atât de mare însă dacă trebuie să transporți pe distanțe mai lungi întreaga casă, alegerea unei firme de transport cu experiență este esențială. Folosește acest ghid pentru a te asigura că ești pregătit 100% pentru mutare.

Mutarea poate fi incredibil de dificilă, mai ales dacă nu ești pregătit corespunzător. Însă, dacă sunt bifați toți pașii ce trebuie făcuți înainte și după mutare,  atunci te vei putea bucura

de o tranziție fără probleme. În primul rând, scrie pe un caiet tot ce trebuie avut în vedere: achiziționare materiale de împachetare, angajare firmă de mutări mobilă etc. – și stabilește un program de lucru pentru a te asigura că totul este gata la timp.

Următorul pas este aprovizionarea cu materiale de ambalare și împachetare. Achiziționeză cele necesare cu cel puțin câteva săptămâni înainte de ziua mutării. Ambalează obiectele în cutii și etichetează-le clar în funcție de conținut și destinație în noul apartament. Astfel, va fi mult mai ușor să le găsești și să le organizezi atunci când ajungi în noua locuință. Însă, înainte de a începe să ambalezi, asigură-te că ai o trusă de prim ajutor la îndemână în cazul unor accidente minore.

Fă un inventar cu lucrurile ce trebuie transportate pentru a te asigura că nu pierzi nimic în timpul mutării. Păstrează lucrurile importante separat. Împachetează documentele importante, bijuteriile și alte obiecte de valoare separat și transportă-le  în mașină personală sau într-o geantă de mână pentru a nu se pierde sau  deteriora în timpul mutării.

Transfer utilități

Transferul de utilități necesită o planificare avansată și trebuie să suni furnizorii de utilități pentru a-i informa cu privire la mutare, pentru a transfera serviciul. Utilitățile de bază includ electricitate, gaz, apă și telefon.

Când te muți într-o casă nouă, sunt multe de luat în considerare în afară de despachetarea cutiilor. Dacă este posibil, un tur al casei este important înainte de mutare. În ceea ce privește mutarea mobilierului, măsoară spațiile din apartamentul nou și asigură-te că mobilierul tău încape și poate fi așezat în locul dorit.

Totodată, dacă ești părinte, va trebui să iei măsuri suplimentare pentru a le asigura siguranța într-un mediu nou. Securizează prizele, marginile ascuțite și ferestrele- fii atent și la pericolele ce pot apărea în timpul mutării. În timpul procesului de mutare și după ce vă instalați în noua casă, încearcă să menții rutina zilnică a copiilor. Stabilitatea îi va ajuta să se simtă mai siguri și mai confortabili în noul lor cămin.

Totodată, încurajează-i să-și păstreze legătura cu prietenii  vechi, dar și să își facă noi prieteni. Prin comunicare deschisă și sprijin constant, vei putea să-i ajuți pe copii să facă tranziția către noul apartament cu mai puțin stres și să se simtă bine în noul cămin.

Un alt aspect important este verificarea noului apartament sau casă. În acest sens, înainte de a te muta  este bine să faci o inspecție detaliată a casei pentru a identifica eventualele probleme sau deteriorări. Asigură-te că acestea sunt remediate înainte de mutare, altfel vei întâmpina probleme încă din prima zi.

În ceea ce privește instalarea în noua casă, pentru o bună despachetare,  etichetarea cutiilor înainte de mutare este esențială, dar la fel de importantă este și planificarea a ceea ce trebuie să fie prioritizat când ajungi în noua casă. S-ar putea să ai nevoie de noi ustensile de bucătărie. Planifică din timp ceea ce dorești să ai  pregătit încă din prima zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *