Mutări mobilă – mutarea într-o casă nouă înseamnă în primul rând o viață nouă, un nou început plin de entuziasm și obiceiuri noi. În același timp, toată această schimbare această generează și o oarecare incertitudine sau anxietate din cauza procesului de relocare, de regulă anevoios și stresant. Este o activitate grea și dificilă, în care va trebui să ne transportăm practic toată viața și să o organizăm di nou în viitorul cămin. Prin urmare, este important să ne organizăm bine și să găsim o modalitate de a face cea mai bună mutare. Totodată, este important să apelăm la o firmă de mutări mobilă profesionistă care să ne ajute să ne mutăm fără probleme, ceea ce  va face tot acest drum „spinos” mult mai ușor de parcurs.

Cum să te bucuri de o mutare fără probleme

Mai jos, îți oferim câteva sfaturi despre cum să te muți rapid și fără cheltuieli neprevăzute. Iată ce trebuie să știi:

Odată ce ți-ai achiziționat noua casă, este momentul să pregătești mutarea. Acest lucru înseamnă că mai întâi trebuie să faci o listă detaliată a tuturor obiectelor pe care vrei să le iei cu tine. Mai apoi, trebuie să împachetezi corespunzător toate lucrurile personale, dar și piesele de mobilier – care de multe ori daă bătăi de cap. Prin urmare, organizează-ți cu atenție și nu în grabă toate bunurile. Acestea trebuie ambalate cât mai bine pentru a nu se deteriora nimic în timpul manipulării sau transportului. De aceea, te sfătuim să începi să împachetați devreme pentru a evita stresul de a face totul în ultimul moment.

Nu demonta complet mobilierul

Unele piese mici de mobilier, precum noptiere, nu cântăresc prea mult; de aceea este o idee bună să lași lucrurile pe care le conțineau înainte de mutarea înăuntru. În acest fel vei economisi timp în ceea ce privește ambalarea și despachetarea ce va avea loc ulterior.

Folosește saci de gunoi

Folosește saci de gunoi pentru a transport obiectele de mici dimensiuni. Sacii de gunoi sunt mari și ieftini, astfel poți economisi o mulțime de materiale de ambalare. Verifică bine greutatea și nu le supraîncărca pentru a preveni ruperea lor.

Etichetează toate cutiile

Etichetează toate cutiile, una câte una. Adaugă cat mai multe informații: daca materialul este fragil, camera de care aparține, ce obiecte deosebite sunt în interior – cu cat ai mai multe informații, cu atât îți va fi mai ușor să îți organizezi toate bunurile în noua locuință.

Folosește valize pentru a transporta lucruri

Profită de gențile tale de călătorie și rucsacuri pentru a-ți transporta lucrurile. Astfel vei pierde mai puțin timp căutând și asamblând cutii.

Lasă deoparte actele sau alte documente importante

Actele importante trebuie împachetate separat, astfel nu vor fi pierdute. Cel mai bine este să le pui deoparte și să le transporți separat. În acest fel vei fi mai organizat și vei avea mereu sub control lucrurile esențiale.

Distribuie cutiile în camerele de destinație înainte de a le desface

După ce ai etichetat adecvat toate cutiile, acum, odată ajunse în noua locuință, le poți distribui pe camere și astfel vei organiza mai bine așezarea tuturor bunurilor din noua ta locuință într-un mod eficient.

Angajează o firmă de mutări mobilă profesionistă

Pentru o relocare fără stres, te sfătuim să apelezi la serviciile unei firme de mutări mobilă care se poate ocupa de tot procesul de mutare. Asta înseamnă ambalare, manipulare  mobilier greu, materiale de ambalat de bună calitate pe care ți le poate pune la dispoziție, dar și transportul către noua casă. Trebuie să știi că o firmă de mutări mobilă îți poate oferi și spații de depozitare care sunt prevăzute cu sistem de supraveghere și pot fi închiriate pentru diferite perioade în funcție de necesitățile tale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *