Mutări rezidețiale o schimbare de locuință înseamnă o listă nesfârșită și multe drumuri – oh, da! și mult stres…Nu neapărat, deoarece o listă bine întocmită cu toți pașii pe care trebuie să-i urmezi te va scăpa de stres, efort în plus și mai ales de costuri suplimentare pe care nu le-ai luat în calcul atunci când ai decis să-ți schimbi locuința.

Prima prioritate pe lista ta când vorbim de mutări rezidențiale ar trebui să fie un inventar cu lucrurile personale pe care trebuie să le muți, dar și aspecte ce țin de siguranță, curățenie, ambalare și achiziționare materiale pentru cărat mobila și pentru împachetare obiecte fragile.

Prioritatea a doua ar trebui să fie sarcinile legate de organizare transport și închirirea unui depozit în cazul în care ai nevoie să depozitezi pentru o perioadă anumite lucruri personale.

Ce trebuie să faceți odată ajunși în noua casă

Curățați grilajul din spatele  frigiderului

Bateriile condensatorului frigiderului sunt situate în spatele frigiderului sau în partea de jos. Atunci când bobinele sunt înfundate cu praf, păr de animale de companie și pânze de păianjen, ele nu pot elibera căldura în mod eficient. Curățați bobinele și aspirați. O perie specială de curățare a bobinei se poate îndoi pentru a se potrivi în zonele strâmte – căutați o astfel de perie online sau în magazinele de electrocasnice.

Reînnoiește finisajele

Dacă mobilierului are nevoie de un nou luciu, este posibil să aiba nevoie de refinisare. Dar, înainte de a vă ocupa de acel proiect, luați un pont de la restauratorii de mobilă și curățați-l cu un diluant de vopsea – este un solvent blând care dizolvă „anii de murdărie” și reziduuri de la agenți de curățare sau lustruire, fără a strica aspectul lemnului. Doar înmuiați o cârpă moale și continuați să frecați până când cârpa nu se mai murdărește. Faceți această activitate într-o zonă bine ventilată deoarece solvenții sunt de regulă inflamabili.

Înlocuiți filtrul cuptorului

Unul dintre cele mai rapide moduri de a crea probleme  la sistemul de încălzire și răcire al cuptorului este să uitați să înlocuiți filtrul. Așadar, localizați filtrul cuptorului și cumpărați piese de schimb dacă proprietarii anteriori nu v-au lăsat o rezervă – în cazul în care ați închiriat locuința deja mobilată și utilată.

Curățați condensatoarele și de aer condiționat

Un pic de transpirație nu strică. Veți fi răsplătiți cu mai mult efort în timpul verii. Deci, la treabă! Cea mai mare parte a lucrării poate fi realizată chiar fără ajutorul unui profesionist. După ce ați întrerupt curentul electric la unitate, aspirați partea exterioară a condensatorului exterior cu o perie cu peri moi și îndepărtați praful. Dacă nu sunteți siguri că veți duce la bu sfârșit această sarcină, nu amânți deoarece se paate strica, ci apelați la un specialist.

Verificați zonele de acces din  noua casă

Este bine să te familiarizezi cu fiecare colț al casei tale. În acest sens te sfătuim să verifici dacă există scurgeri, defecțiuni, mucegai sau alte probleme pe care ar trebui să le rezolvi mai bine mai devreme decât mai târziu.

Faceți dintr-o cameră un sanctuar – da! locul perfect pentru relaxare și stat la taclale cu prietenii

Alege o cameră sau un spațiu din casă care are un view odihnitor și faceți din acel spațiu zona ta de confort. Amenajează după bunul tău plac, în culorile și stilul tău, deoarece va fi locul în care te vei relaxa după o zi grea a job și în care vei visa … la ziua în care fiecare cameră din casa ta este așa cum îți dorești.

Move Solutions vă oferă servicii complete de ambalare, manipulare și transport, dar și soluții de depozitare și anume spații de depozitare de tipul unui container maritim prevăzute cu găuri de aerisire și care dispun de pază 24/24h.  Astfel, obiectele depozitate vor fi păstrate în condiții optime și în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *