Mutări rezidențiale – deși schimbarea locuinței este un prilej de bucurie și de a face noi planuri, copiii ar putea avea nevoie de puțin ajutor pentru a se adapta la ideea de a se muta într-un apartament nou. De aceea, în acest articol ți-am pregătit o serie de sfaturi care odată urmate îi vor ajuta pe cei mici să facă tranziția mai ușoară și să fie fericiți în noua casă încă din primele zile. Iată ce trebuie să faceți pentru a nu-I stresa pe cei mici:

Vorbiți copiilor despre mutare imediat ce este confirmată. Deși poate doriți să amânați discuția despre mutare din varii motive, cel mai bine este să începeți să pregătiți copiii de îndată ce mutarea este confirmată. Aduceți acest subiect în discuție punând întrebări deschise și recunoscând sentimentele copiilor cu privire la mutare. Este posibil ca cei mici să răspundă bine atunci când le validați sentimentele. Unele întrebări pe care poate doriți să le adresați copiilor pot fi:

Care sunt unele dintre lucrurile interesante pe care ați vrea să le faceți în noua casă?
Care sunt unele dintre temerile pe care le veți avea în legătură cu mutarea?
Ce vrei să știi despre noua casă?
Cum vrei să fie camera ta din noua casă?

Așadar, nu vă fie teamă dacă cei mici au inițial doar sentimente negative cu privire la mutare. Pur și simplu, lăsați-i să-și exprime sentimentele fără a încerca să le controlați. Copiii vor începe să se simtă mai bine și se vor răzgândi cu privire la mutare odată ce le arătați cartierul, noua școală sau parcurile din zonă. Totodată, vorbiți despre mutare ca despre un lucru pozitiv în fața copiilor tăi. Dacă cei mici văd că ești stresat că te muți într-un apartament nou, probabil că și ei vor fi la fel. Subliniați lucrurile bune despre mutare: prieteni noi, experiențe noi, poate un animăluț de companie dacă spațiul vă permite.
De asemenea, spuneți-le copiilor că au șansa de a decora camerele lor așa cum doriți.

Lăsați copiii să facă cât mai multe alegeri posibil în timpul procesului de mutare. Copiii se pot simți speriați de schimbările pe care un proiect nou de familie îl va aduce în viețile lor. Când le oferiți opțiuni, le arătați că aveți încredere în ei și că au control asupra multor aspecte ale acestei schimbări.

Spre exemplu, copiilor mai mici le puteți oferi alegeri simple, cum ar fi ce cuvertură de pat doresc să folosească în noua lor cameră. Dacă sunt mai mari, îi puteți duce să vadă un apartament care vă interesează. Copiii care ajută să-și aleagă noua casă ar putea să o îmbrățișeze mai pe deplin și să fie entuziasmați să se mute.

În cele din urmă, unul dintre cele mai bune cadouri pe care le puteți oferi familiei este un apartament nou grozav în care puteți avea amintiri de neînlocuit împreună.

În ceea ce privește tot acest proces de mutări rezidențiale, apelați la o firmă de mutări mobilă profesionistă deoarece aceasta se poate ocupa de întregul proces de relocare și, un alt avantaj important, vă poate pune de depoziție nu doar materiale de ambalare de bună calitate și echipamente de manipulare mobilier greu, dar și spații de depozitare în cazul în care doriți să faceți o reamenajare a noului apartament sau casă.

În altă ordine de idei, înainte de mutarea propriu-zisă, te sfătuim să compari ofertele de utilități și internet pentru a găsi cele mai avantajoase tarife. Unele companii de utilități vă pot oferi promoții speciale pentru clienții noi, ceea ce înseamnă că vei putea face economii semnificative pe termen lung. Sperăm că toate aceste sfaturi ți-au fost de ajutor și revenim și cu altele asemenea, toate pentru confortul tău și al celor mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *