Mutări rezidențiale – pregătirile de dinaintea unei mutări într-o casă nouă  aduc întotdeauna entuziasm și fericire însă întregul proces de schimbare a locuinței înseamnă mult stres și mult efort depus. Etape precum  dezasamblarea mobilierului  sau  împachetarea obiectelor personale astfel încât să fie protejate, toate acestea sunt destul de greu de gestionat. Însă, o listă de verificare săptămânală va face acest proces mai puțin stresant și te va ajuta să te mobilizezi mai bine.

Dar, înainte de a începe să împachetezi, ia în considerare realizarea unei liste de verificare pentru a rămâne organizat. Prin urmare, pe măsură ce te pregătești pentru ziua cea mare, următoarele articole vor deveni rapid elementele esențiale pentru o tranziție ușoară și fără costuri suplimentare:

Cutii – acestea sunt cea mai mare prioritate atunci când vine vorba de ambalare. Având o varietate de dimensiuni pentru articolele din casă și organizarea va fi mai ușoară.

Bandă adezivă – folosește  un adeziv puternic pentru a sigila cutiile. Totodată, alege să folosești folie cu bule în jurul articolelor fragile și asigură-te că bunurile tale sunt depozitate în siguranță. Trebuie să știi că unele firme de mutări mobilă pun la dispoziția clienților săi spații de depozitare ce pot fi închiriate pe perioade diferite de timp și cu sisteme de supraveghere 24/24h.

Marker permanent–  etichetarea cutiilor este un aspect foarte important. Nu trebuie să pierzi  evidența a ceea ce a fost ambalat și în ce cutii. De aceea trebuie să ai la îndemână un marker permanent pentru a eticheta cutiile, astfel încât să le poți sorta în funcție de cameră și astfel să prioritizezi cu ușurință despachetarea.

Pungi de plastic – acestea sunt folositoare pentru a depozita articole mici, cum ar fi argintărie și depozitarea alimentelor perisabile.

Pături – pot fi folosite pentru a proteja oglinzile și alte obiecte care se sparg.

Folie cu bule – la fel ca folosirea păturilor, folia cu bule este de mare ajutor atunci când împachetezi articolele de bucătărie, cum ar fi căni și vase.

Ce înseamnă o organizare eficientă

Organizarea și planificarea sunt esențiale atunci când îți faci bagajele pentru o mutare. De aceea ia în considerare crearea unui program pentru mutare și organizează articolele în funcție de cameră și de utilizare. Următoarele sfaturi te pot ajuta să te organizezi eficient:

  •         Începe cu articole de care nu vei avea nevoie imediat –  mai întâi, te sfătuim să împachetezi articolele pe care nu le folosești des.
  •         Împachetează articole similare împreună. – rămâi organizat și împachetează articole similare în funcție de cameră sau utilizare.
  •         Păstrează obiectele esențiale împachetate separat pentru a avea acces rapid la ele. Nimeni nu vrea să caute prin cutii pentru a găsi obiectele necesare. Împachetează lucruri precum o trusă de prim ajutor sau lanterne în aceeași cutie pentru a elimina gestionarea ineficientă în caz de situații neprevăzute.
  •         Etichetează fiecare cutie după conținut și încăpere. Etichetarea cutiilor va simplifica despachetarea. Cutiile pot fi descărcate direct în camera unde vor fi așezate ulterior. În același timp, te sfătuim să folosești culori diferite pentru o mai bună organizare ca atunci când odată ajuns la destinație trebuie să despachetezi.

Acordă-ți suficient timp pentru a împacheta și pentru a face liste. De obicei, cel mai bine este să îți acorzi puțin mai mult timp decât crezi pentru a  organiza și împacheta lucrurile personale. Crearea unui program  pentru  mutare este o modalitate excelentă de a te asigura că totul se desfășoară cum ai dorit.

În ceea ce privește transportul, încarcă mai întâi mobilierul, electrocasnicele și obiectele mari. În acest fel vei lăsa  mai mult spațiu pentru depozitarea articolelor mai mici în zona din față a mașinii de transport, facilitând în acest fel descărcarea acestora. Așadar, modul în care alegi să împachetezi electronicele, documentele și alte articole de papetărie este esențial.

Move Solutions oferă servicii de calitate astfel încât bunurile personale să fie păstrate în condiții optime, iar procesul de relocare, fie că vorbim de mutări rezidențiale sau de mutări firme să fie unul eficient.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *