Mutări rezidențiale – când vă mutați într-o casă nouă, sunt multe aspecte de luat în considerare în afară de despachetarea cutiilor. Spre exemplu, dacă vă mutați cu copii mici sau cu animale de companie, va trebui să luați măsuri suplimentare pentru a le asigura siguranța într-un mediu nou. În plus, trebuie să aveți în vedere tipul de mobilier ce trebuie transportat deoarece dacă este  foarte greu, trebuie manipulat cu grijă și transportat cu utilaje speciale precum stair climber. Iată care sunt etapele:

Ambalarea obiectelor

Asigura-te că ai la dispoziție materiale speciale pentru ambalat: cutii, folii cu bule, picioare de pat etc. Totodată, etichetarea cutiilor înainte de mutare este esențială, dar la fel este și planificarea a ceea ce trebuie să fie prioritizat când ajungi la noua casă. S-ar putea să ai nevoie de articole de bucătărie chiar din prima zi, cu excepția cazului în care ești de acord cu mâncarea la pachet. Planifică mai întâi ceea ce dorești să ai pregătit și apoi ambalează în acea ordine de prioritate.

Configurarea serviciilor de utilități

Probabil că nu dorești să îți petreci prima noapte în noua casă pe întuneric, așa că asigură-te că ai lumină, căldură, gaz și apă din prima zi în casă nouă. De asemenea, vei dori să ai  Wi-Fi, conexiune telefonică și cablu.

Reține unde sunt amplasate detectoarele de fum și monoxid de carbon și testează-le pentru a te asigura că funcționează corect. Apropo de siguranță, este important să te simți în siguranță în noua ta casă. Acest lucru înseamnă lucruri diferite pentru fiecare proprietar, dar unii pași includ schimbarea încuietorilor, astfel încât rezidenții anteriori să nu aibă acces, instalarea de detectoare de mișcare sau camere, folosirea unei sonerii inteligente sau configurarea unui sistem de securitate de ultimă generație.

Curățenia și igienizarea locuinței

Nu există moment mai bun pentru a-ți face casa cu adevărat curată decât atunci când este complet goală. Astfel, poți “ataca” fiecare scândură, fiecare pervaz, fiecare colț. Dar acest lucru trebuie să-l faci înainte ca locuința să fie invadată de cutii de tot felul.

Schimbarea adresei

Dacă nu ai făcut deja acest lucru în partea de pregătire a procesului, asigura-te că îți schimbi adresa pentru toate utilitățile. Comunică cu părțile interesate, cum ar fi banca și nu uita să împărtășeșți noua adresă prietenilor și familiei.

Familiarizarea cu cartierul și magazinele din zonă

Bun venIt în noul tău cartier! Atunci când ai nevoie de o pauză de la despachetare, fă o plimbare pentru a explora noul cartier. Caută magazinele deoarece vor deveni noile locuri de interes pentru tine și familia ta.

În același timp, există multe platforme sociale disponibile pentru a cunoaște mai bine vecinii și cartierul. Întâlnirea cu vecinii tăi nu este o “artă pierdută”.

 

Move Solutions oferă clienților săi  servicii de ambalare și împachetare a obiectelor. Astfel când vorbim de mutări rezidențiale, angajații sunt gata să vă  ofere asistență despre cum să pregătiți mobilierul pentru transport, mai ales dacă este vorba de piese valoroase sau fragile. De asemenea, se poate ocupa de întregul proces de relocare, și anume ambalarea pieselor de mobilier, transportul, utilaje performanțe pentru a transporta mobilierul greu pe scări sau în afara blocului precum lift exterior de mobilă și pianoplan – foarte importante dacă trebuie să relocați firme ce dispun de echipamente de birou grele și de mari dimensiuni – dar și punerea la dispoziție a unor spații de depozitare bine întreținute.

Move Solutions poate transporta mobilierul de la domiciliu la depozit și invers, facilitând astfel procesul de relocare.

În același timp, pentru a vă ajuta să păstrați evidența bunurilor depozitate, Move Solutions oferă servicii de inventar. Astfel, puteți accesa informații despre conținutul depozitului, puteți solicita restituiri parțiale sau complete ale bunurilor și puteți monitoriza starea depozitului în timp real.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *