Relocare firmă: doriți să mutați sediul firmei la o altă locație rapid și fără probleme? Trebuie să transportați mobilier greu și echipamente fragile care au nevoie de un transport specific? Toate aceste întrebări și preocupări își vor găsi răspunsul în articolul de mai jos, în care vă aducem în atenție o serie de informații și sfaturi prețioase.
Transportul mobilierului și al echipamentelor de birou fragile într-un alt sediu al firmei este un proces anevoios și complex, care include o serie de etape. De aceea, este foarte important să vă planificați din timp toți acești pași de relocare firmă, pentru a nu întâmpina probleme.  
Iată un ghid detaliat care vă va ajuta să realizați această mutare într-un timp scurt și  fără daune materiale sau alte neplăceri:

Planificare și organizare
·       În primul rând, trebuie să stabiliți clar ce presupune această relocare firmă: noul sediu, timpul necesar, acomodarea angajaților, etc.
·       Desemnați un coordonator de relocare sau o echipă responsabilă cu planificarea și implementarea mutării. În această etapă este bine să apelați la o firmă de mutări mobilă deoarece vă poate oferi servicii pe toată durata relocării, atât în ceea ce privește ambalarea obiectelor și transportul lor, cât și servicii de închiriere utilaje specifice –  stair climber, lift exterior mobilă.
·       Stabiliți un buget pentru relocare firmă și alocați resurse suficiente.
·       Stabiliți un termen limită pentru relocare.

Inventariere și evaluare
·       Faceți un inventar detaliat al mobilierului și al echipamentelor de birou care trebuie mutate.
·       Identificați echipamentele care trebuie să fie relocate și decideți ce poate fi înlocuit sau eliminat.
·       Efectuați o evaluare a fiecărui obiect în parte înainte de a fi transportat. Este necesară repararea sau întreținerea unor piese înainte de mutare?

Planificare 
·       Măsurați spațiul din noul sediu pentru a vă asigura că mobilierul și echipamentele vor încăpea corespunzător.
·       Faceți o schiță a noului birou. Astfel, veți depozita rapid obiectele în spațiul de destinație.

Aprovizionare cu materiale
·       Achiziționați toate materialele necesare pentru ambalare, inclusiv cutii de carton, folie cu bule, hârtie de ambalat, bandă adezivă și etichete.
·       Asigurați-vă că aveți echipamentul necesar pentru manipularea și transportul obiectelor grele, cum ar fi cărucioare, lift exterior mobile – unele firme de mutări mobile dispun de un astfel de utilaj, necesar pentru transportul obiectelor voluminoase și fragile de la etajele superioare).

Ambalare și etichetare
·       Ambalați fiecare articol cu grijă pentru a preveni deteriorarea din timpul transportului. Utilizați folii cu bule pentru obiectele fragile și etichetați fiecare cutie cu conținutul său.
·       Faceți o listă a tuturor articolelor și cutiilor pentru a ști exact ce a fost ambalat și în ce cutie.

6. Mutarea propriu-zisă
·       Asigurați-vă că toate obiectele sunt manipulate cu atenție pentru a preveni deteriorarea acestora în timpul mutării.
·       Urmați planul anterior schițat în ceea ce privește depozitarea mobilierului și a echipamentelor în noul sediu.

7.  Testare echipamente birou
După ce au fost relocate toate articolele , configurați-le în noul birou conform planului inițial. Testați toate echipamentele pentru a vă asigura că funcționează corespunzător.

8. Comunicare către angajați
Furnizați angajaților informații despre sediu și noua organigramă de lucru.

9. Verificare finală
Efectuați o ultimă verificare pentru a vă asigura că toate obiectele și echipamentele au fost relocate și configurate corespunzător.
Mutarea mobilierului și a echipamentelor de birou poate fi, după cum ați observat, este o sarcină complexă. De aceea este bine să planficați cu atenție și în detaliu întregul proces de relocare firmă. În același timp, dacă apelați la serviciile unei firme de mutări mobilă, veți elimina perturbările de orice fel. Asigurați-vă că țineți cont de toate aceste aspecte. În acest fel, veți putea relua activitatea imediat după relocare, iar angajații vor dispune de un mediu de lucru optim în noul sediu.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *